​Teava Pex, varianta ideala pentru sistemele de incalzire prin pardoseala!Teava Pex este un sistem modern si complex, conceput pentru instalatiile de incalzire si alimentare cu apa. Atunci cand aceasta teava de montaj este folosita la instalatiile de incalzire prin pardoseala, ea iti fereste instalatiile de eventuale defectiuni si prezinta o garantie a calitatii inalte. Acest sistem poate sa fie montat in siguranta pentru a va incalzi casa, dar si pentru a mentine o temperatura placuta in institutii publice si constructii industriale.
Teava Pex este o solutie optima pentru orice instalatie de incalzire. Procedura de fabricare a acestui produs ii asigura un grad ridicat de rigiditate, o rezistenta sporita la socuri si o rezistenta deosebit de buna. Multumita stratului de Pex, acesta teava nu sufera modificari de-a lungul timpuluiPrintre caracteristicile tehnice notabile ale tevii Pex se numara faptul ca aceasta teava este rezistenta la:

 

Abraziune

Faptul ca aceasta teava este rezistenta la abraziune este esential mai ales in zonele in care tevile se curbeaza. In astfel de locuri, actiunea abraziva a impuritatilor din apa este mai agresiva, in conditiile unei viteze sporite a fluidului tranzitat.

Coroziune

Teava are un strat de protectie special ce elimina pericolul de coroziune, provocat de infiltratiile de oxigen, precum si daunele provocate de expunerile la razele UV. Atunci cand folositi acest produs pentru instaliile dumneavoastra aveti siguranta ca teava nu se va “macina” in timp sub actiunea diferitilor factori nocivi. Astfel, nu exista riscul prin care particule de rugina, coji de calcar sau alte impuritati sa fie eliberate in instalatii.


Depuneri

Datorita stratului intern neted si antiaderent, pe suprafata tevii Pex nu se vor forma depuneri. Teava Pex nu va prezenta depuneri de calcar sau de rugina, rezultand din pierderi de sarcina foarte mici si invariabile in timp. Astfel, este asigurata fluiditatea apei si este diminuat pericolul ca aceasta teava sa se infunde si sa fie afectata intreaga instalatie de incalzire.


Part
icule chimice si electrochimice

Cat priveste rezistenta chimica si electrochimica, trebuie sa mentionam ca teava Pex nu sufera nici un fel de modificare nici macar atunci cand este tranzitata de ape nocive, cu PH scazut. In plusare un grad ridicat de rezistenta si atunci cand este atacata de aditivii adaugati in apa. Rezistenta acestei tevi este atat de mare incat nu este afectata nici macar de actiunea materialelor de constructie, precum cimentul, gipsul etc.


Temperaturi si presiuni inalte
 dar si foarte scazute

Teava Pex suporta presiuni pana la 10 bar si temperaturi de functionare intre 0-95°C. Acest tip de teava are rezistenta deosebita la imbatranirea la cald.

 

In plus, teava Pex are o conductibilitate termica redusa in raport cu tevile metalice, rezultand pierderi de caldura reduse pe traseu. De asemenea, prin aceasta caracteristica, se reduce efectul de condens din exteriorul tevilor.

Printre calitatile notabile ale acestei tevi se mai numara si faptul ca nu sufera fisuri sub sarcini si nu se deterioreaza prin indoire. Mai mult, teava Pex are forma stabila si prezinta o foarte buna rezistenta la uzura prin frecare si lovirea mecanica. Teava Pex beneficiaza de efectul de memorie si are tendinta sa revina la forma initiala.

Pentru toate aceste motive si multe altele, tevile Pex sunt varianta ideala pentru cei care vor sa beneficieze de incalzire prin pardoseala fara riscuri si la cele mai inalte standarde, dar si pentru traseele de alimentare cu apa.