Boilerul electric Ariston PRO R cu montare sub lavoarDintre toate produsele destinate încălzirii apei potabile de departe se face remarcat boilerul electric Ariston PRO R. Acest produs a fost scos pe piață pentru a satisface și cele mai exigente gusturi, tocmai de aceea Ariston PRO R se face remarcat prin fiabilitate, confort și nu în ultimul rand prin consum energetic minim. Boilerul electric Ariston PRO R are un design revoluționar, cu toate acestea el au fost conceput pentru a fi instalat sub orice lavoar, ascuns privirii. Fie că este montat într-un dulăpior sub lavoarele din baie sau sub chiuveta din bucătărie, boilerul va funcționa la fel indiferent de locul unde este fixat.
Boilerul electric Ariston PRO R cu o capacitate de 15 litri are rezervorul emailat ceea ce îi conferă o rezistență foarte mare la coroziune precum și o termoizolație cu spumă poliuretanică ecologică. Astfel se asigură menținerea unei temperature ridicate a apei din boiler cu dispersie termică de numai 0.53 Kwh/24h. Demn de luat în seamă este și termostatul incorporat care se face remarcat prin simplul fapt că asigură un control de maximă precizie, mai mult decât atât oferă o ajustare corectă a temperaturii chiar și celor care au puține cunoștințe privind acest echipament. Doar o singură privire pe manualele de utilizare îi pot face pe cei mai puțin familiarizați cu acest încălzitor, să poată avea un control deplin asupra boilerului electric Ariston PRO R.

Performanțele boilerului electric Ariston PRO R se datorează în principal anodului de magneziu supradimensionat, care asigură atât protecția rezervorului împotriva depunerilor de calcar, cât protecția rezistenței electrice, lucru care duce inevitabil la creșterea duratei de funcționare comparativ cu a altor boilere.
Instalațiile de încălzire a apei menajere Ariston PRO R cu montaj sub lavoar dispun totodată de o funcție extrem de importantă, anti-îngheț. Acesta se activează automat atunci când temperatura apei din rezervor ajunge la 5*C, prevenind astfel formarea gheții. Dar pentru ca funcția anti-îngheț să funcționeze este obligatoriu ca boilerul să fie conectat la rețeaua de energie electrică.

Pentru ca randamentul boilerului montat sub lavoar să fie maxim este de preferat ca instalarea să fie făcută numai de personal calificat asta și pentru ca durata de viață a acestor încălzitoare să fie cât mai lungă. Iar pentru a preveni orice pericol, specialiștii au dotat încălzitorul cu dispozitive avansate de siguranță tocmai pentru a face ca boilerul să funcționeze în timpi optimi.

Controlul temperaturii se realizează prin thermostat bipolar ce are în componență un sistem de siguranță, iar supapa hidraulică este reglată la 8 bar. Funcționarea  boilerului electric Ariston PRO R este una bazată pe principiul de presiune, în interiorul sistemului apa are o forță permanentă, furnizată de rețeaua de alimentare cu apă rece. Odată cu deschiderea robinetului de apă caldă, presiunea apei reci din rețea împinge apa stocată în boiler către robinet. Un avantaj major al funcționării cu rezistență electrică îl reprezintă faptul că aceasta poate fi schimbată foarte ușor în caz de defecțiune, practic nu există în tot sistemul o defecțiune care să nu poată fi remediată. Garanția componentelor oferită de producător este de 2 ani, iar garanția corpului de 3 ani.