Contoare de apa/apometre BMetersConsumul de apa a fost pentru mult timp o problema pentru utilizatorii casnici, dar si pentru cei industriali. Pierderile de apa si neconcordantele dintre valorile citite si sumele care trebuiau platite erau doar cateva dintre chestiunile cu care acestia se confruntau. Acum, contoarele de apa de la BMeters Italia te scapa de griji pentru totdeauna. Compania italiana, specializata in producerea de contoare de peste 20 de ani, iti pune la dispozitie produse recunoscute pentru calitate si precizie.Contoarele de apa de la BMeters Italia sunt de mai multe tipuri, clasificate dupa modul de functionare. Astfel, ele pot fi monojet sau multijet, pot avea cadran uscat sau umed. Contoarele monojet sunt destinate in general uzului casnic, in timp ce contoarele multijet se utilizeaza si in domeniul casnic, dar si in cel industrial. Cele doua tipuri se diferentiaza in principal prin felul in care lucreaza. La contorul monojet, debitul de apa care vine va lovi direct in turbina, iar ca urmare rotatia este transformata de mecanism in debit masurat ca litri/metri cubi. Intrarile si iesirile sunt amplasate pe aceeasi linie, iar apa trece prin camera turbinei. Pierderile de presiune sunt reduse, cu trecerea unor mici impuritati. In cazul contorului multijet, dupa instalare debitul de apa principal se divide in debite mai mici. Cand robinetul este actionat, debitele lovesc turbina concomitent in mai multe puncte, iar echilibrul este pastrat. La final, evacuarea apei va fi efectuata prin partea de sus a robinetului.

Atat contoarele monojet, cat si cele multijet, pot fi cu cadran umed sau cu cadran uscat. Contoarele cu cadran umed pot avea mecanismul scufundat complet in apa sau sunt dotate cu role protejate intr-o capsula speciala cu lichid. In ambele cazuri, transmisia rotatiilor de la turbina la mecanism se realizeaza direct/magnetic. La contoarele care au cadran uscat, apa traverseaza camera turbinei, dar mecanismul nu este afectat in niciun fel. Datorita unei placi de etansare, apa nu poate trece in partea de sus a contorului. Transmisia rotatiilor este magnetica.

Corpul contorului este confectionat din alama si  are un canal de intrare-iesire pe unde circula apa, cu un filtru pe canalul de intrare. Contoarele pentru apa rece au temperatura maxima de lucru 30 de grade Celsius, iar cele pentru apa calda au temperatura cuprinsa intre 30 si 90 de grade Celsius. Contoarele BMeters se incadreaza in clasa metrologica B. Pentru exactitate, citirea afisajului se face cu 8 digiti si ofera posibilitatea rotirii la 360 de grade, pentru ca citirea sa se efectueze fara dificultate. Precizia contoarelor este asigurata de calitatea superioara si de experienta companiei in domeniu.

Contoarele BMeters Italia au un risc mic de coroziune si sedimentare, marind astfel durata de viata. Daca vrei un produs cu performante si mai ridicate, poti sa iti comanzi un contor cu protectie anti-magnetica, anti-condensatie si anti-inghet. Apometrele sunt disponibile in diferite dimensiuni: 1/2", 3/4", 1", 11/4", 11/2" sau 2". Produsele beneficiaza de o garantie de doi ani, iar livrarea se face in orice localitate din tara, in cele mai bune conditii. Kitul de instalare este echipat cu un set de olandezi pentru montaj si sigilare.