Despre robinetul termostatat Heimeier.Robinetul termostatat HEIMEIER este cel mai eficient mijloc pentru mentinerea unei temperaturi constante pentru fiecare incapere...Robinetul termostatat HEIMEIER este cel mai eficient mijloc pentru mentinerea unei temperaturi constante pentru fiecare incapere, reducand astfel consumul de energie termica si scazand semnificativ costurile de intretinere, (o crestere nejustificata a temperaturii interioare cu 1°C duce la o crestere a consumului de energie cu cca 6°C).
El se compune din cap termostat si robinet de radiator. Odata montat pe radiator, robinetul termostatat va face un reglaj continuu, mentinand temperatura interioara la o valoare aleasa, indiferent de scaderea temperaturii exterioare.
Reglajul temperaturii:
Temperatura dorita a camerei se seteaza rotind capul termostat spre dreapta (mai rece), sau spre stanga (mai cald). Sageata indicatoare trebuie sa fie orientata spre reperul corespunzator (cifra, diviziune, simbol). Fiecarui reper ii corespunde o anumita valoare a temperaturii. Simbolul soarelui, adica cifra 3, (valoarea de 20°C), este considerata ca valoare de baza. Diferenta valorilor de temperatura dintre doua cifre consecutive este de 4°C, iar intre diviziuni de 1°C. Simbolul lunii (valoarea de 14°C), reprezinta setarea recomandata pentru regim redus de temperatura (cand locatarul lipseste, sau pe timp de noapte). Simbolul fulgului de nea reprezinta protectia la inghet (valoarea de 6°C), recomandata cand se aeriseste camera, sau pentru pivnite. Cele mai importante reglaje sunt prezentate pe scurt pe capetele termostat sub denumirea de INFO.

Capetele termostat HEIMEIER dispun de un marcaj in relief pentru orbi, care reprezinta valoarea de 20°C cand este in dreptul sagetii indicatoare. Pipaind crestaturile la dreapta sau la stanga, termostatul se poate regla la orice valoare dorita. Distanta intre doua crestaturi invecinate reprezinta o diferenta de temperatura de 1°C.
Limitarea sau blocarea valorii
de temperatura setate
Pentru limitarea domeniului de temperatura optim, se folosesc doua cleme din dotarea capului termostat, una albastra pentru limitare minimala, si una rosie pentru limitare maximala. Acestea se trag la maxim si se scot, se pozitioneaza capul termostat pe valoarea maxima dorita, apoi se introduce clema rosie in crestatura de la dreapta pozitiei setate si se impinge la maxim. Se pozitioneaza capul termostat la valoarea minima dorita, se introduce clema albastra in crestatura din stanga pozitiei setate si se impinge la maxim. Domeniul de reglaj va fi limitat intre cele doua cleme fixate. Pentru blocarea la o anumita valoare setata, se pozitioneaza robinetul la acea valoare, si clemele se fixeaza la stanga respectiv la dreapta pozitiei alese, la fel ca la limitare.
Recomandari:
• Robinetul termostatat nu se monteaza in pozitie verticala pentru o sesizare corecta a temperaturii camerei.
• Robinetul termostatat nu se monteaza pe radiatoare amplasate in nise decat daca este de constructie speciala cu senzor de temperatura la distanta, pentru ca in caz contrar, va sesiza in mod eronat temperatura din nisa in locul celei medii din camera respectiva.
• Nu se mascheaza robinetul termostatat cu perdele. Pentru astfel de cazuri se recomanda tot termostatul cu senzor la distanta.
• Nu se aeriseste incaperea fara a pozitiona capul termostat pe gradatia care reprezinta 6°C, in caz contrar avand consumuri mari de energie termica pe perioada aerisirii.
• Nu se monteaza robinetul fara spalarea in prealabil a instalatiei.
• Pentru inchiderea totala a robinetului, se demonteaza capul termostat si se insurubeaza in locul lui capacul de protectie cu care acesta este livrat.
• Capul termostat se curata cu detergenti neutri, fara alcool, solventi sau agenti de inalbire.

10 motive pentru a utiliza robinetul termostatat Heimeier
1. Economie de energie termica
Utilizand energia termica libera provenita de la alte surse din camera, robinetul termostatat Heimeier, reduce consumul de energie termica a sursei de incalzire (chiar si cu 20%), asta insemnand reducerea costurilor de incalzire si in acelasi timp reducerea poluarii mediului. Totodata Heimeier respecta standardul ISO 14000, adica fabrica nu polueaza mediul inconjurator.
2. Confort termic interior
Robinetele termostatate Heimeier mentin constanta temperatura in camere, independent de conditiile climatice exterioare. Robinetele termostatate Heimeier permit reglarea temperaturii in raport cu cerintele individuale, asigurand confortul termic pentru fiecare utilizator in parte.
3. Corp robinet
rezistent la coroziune
Toate corpurile de robinet Heimeier sunt din bronz, care este rezistent la coroziune (inclusiv dezincare). Datorita suprafetei interioare bine finisate, robinetele Heimeier sunt caracterizate printr-o rezistenta hidraulica scazuta (coeficient de debit kv mare) si un nivel scazut de zgomot.
4. Acuratete de reglaj
Hysteresis-ul capului termostat este unul dintre cei mai importanti factori, determinand acuratetea reglajului. Cu cat hysteresis-ul este mai mic, cu atat reglajul temperaturii camerei este mai exact. Robinetele termostatate Heimeier au cel mai scazut hysteresis (0.2 K).
5. Nu necesita intretinere
Prin folosirea imbinarii metal-metal intre insertia si corpul robinetului (imbinare alama–bronz) si a celor doua O-ringuri care etanseaza axul si arcul robinetului, se asigura o etansare perfecta a robinetului. Resortul puternic de pe axul robinetului il protejeaza contra blocarii dupa o lunga perioada de timp de inchidere la maxim (perioada de vara).
6. Senzor de temperatura cu lichid
Toate capetele termostat Heimeier sunt prevazute cu senzor de temperatura cu lichid. Heimeier a fost prima firma din lume care a inceput productia capetelor termostat prevazute cu acest tip de senzor. Cei 30 de ani de experienta au demonstrat ca numai capul termostat cu senzor cu lichid asigura o reglare foarte buna a temperaturii, si asigura garantia unei functionari corespunzatoare a instalatiei.
7. Versiunea standard asigura toate functiunile
Cel mai popular model de cap termostat Heimeier (capul K), asigura toate functiunile de baza ale unui cap termostat. Este prevazut cu scala de setare a celor mai frecvente valori de temperatura; setare de baza 20°C, temperatura redusa (14°C), protectie la inghet (6°C), etc., si posibilitatea de limitare a domeniului de reglare sau de blocare pe valoarea setata.
8. Amortizarea investitiei
Robinetele termostatate Heimeier au cel mai bun raport calitate/pret, costul lor fiind amortizat in scurt timp.
9. Imbinare universala
Heimeier ofera 120 de tipuri de robinete si 60 de tipuri de capete termostat. Cu toate imbunatatirile aduse gamei de produse, imbinarea filetata dintre capul termostat si robinet, a ramas aceeasi de 30 de ani. Asta inseamna ca orice cap termostat Heimeier se potriveste la orice robinet Heimeier, indiferent de anul fabricatiei, excluzand modelele speciale.
10. Cea mai buna calitate
Cel mai prestigios test in care produsele Heimeier au fost de patru ori consecutiv plasate pe locul 1, este „Stiftung-Waren-Test“ organizat de catre asociatia consumatorilor independenti din Germania. De asemenea in Olanda si Belgia, Heimeier a fost recunoscut numarul 1 in ceea ce priveste robinetele si capetele termostat. Robinetele Heimeier sunt certificate DIN EN ISO 9001. Cumparand orice robinet Heimeier in orice tara, poti fi sigur ca produsul are aceeasi calitate ca si cel care se gaseste pe exigenta piata germana.