Filtreul magnetic anticalcar, un accesoriu obligatoriu ?Filtrul magnetic anticalcar este un accesoriu obligatoriu pentru calitatea apei care circula prin centrala termica si instalatia din casa dvs.Filtrul magnetic anticalcar se poate utiliza in majoritatea instalatiilor ce folosesc apa in procese casnice pentru preintampinarea problemelor ce apar ca urmare a depunerilor de calcar.
Depunerile de calcar sunt proportionale cu duritatea apei (continutul de săruri de calciu si magneziu) si cu regimul termic al circuitului sanitar al centralei. Încălzirea apei favorizează reactia chimică de formare a carbonatului de calciu (calcar), care prin precipitare creează depozite ce pot afecta în timp buna functionare sau performantele anumitor componente vitale ale centralei.

Filtrele anticalcar cu magneti permanenti se utilizeaza in circuitele hidraulice ale generatoarelor de apa calda de puteri mici precum: centrale termice, boilere, instanturi, masini de spalat rufe sau vase.
Dupa montarea in instalatie, dispozitivul anticalcar magnetic nu necesita intretinere, avand o durata de viata nelimitata.