Panouri radiante SunJoy cu ioni negativi si nanosilverPanourile radiante de la SunJoy cu infraroşu, ioni negativi şi nanosilver reprezintă un dispozitiv care a revoluţionat piaţa sistemelor de încălzire prin metoda  inovatoare pe baza căreia funcţionează. Produse în Coreea, panourile sunt certificate şi omologate după cele mai înalte standarde. Metoda de încălzire este naturală, economică şi confortabilă şi prezintă numeroase avantaje în raport cu altele. 

 

Ceea ce este atât de special la aceste panouri este faptul că folosesc o tehnologie nanosilver, combinată cu radiaţii infraroşii şi emisie de ioni negativi. Acest sistem unic are un dublu rol: este utilizat atât pentru încălzirea locuinţei, cât şi datorită efectului terapeutic recunoscut. Tehnologia Nanosilver se caracterizează prin acoperirea sistemului care generează razele infraroşii cu un strat coloidal. Reprezintă o metodă sănătoasă de dezinfectare a aerului, aplicată la panourile radiante. Prin această acţiune, microbii, viruşii, bacteriile sunt distruşi în cinci minute după ce aparatul este pus în funcţiune, prevenind ajungerea lor în organism. Pe lângă efectul antibacterian, mirosurile neplăcute sunt şi ele îndepărtate cu uşurinţă.

 

Radiaţiile infraroşii reprezintă raze cu lungime de undă între 4-14 microni. Acestea sunt benefice pentru sănătate, ajută activitatea fiziologică la nivel celular şi la reglarea echilibrului termodinamic. Emisia de ioni negativi are loc prin intermediul unei tehnologii care foloseşte turmalina, un mineral din grupul silicaţilor. Ionii negativi ajută la anihilarea radicalilor liberi, ceea ce duce la întârzierea efectelor îmbătrânirii, întărirea sistemului imunitar. În plus, au un efect relaxant, reduc stresul, ameliorează  simptomele diferitelor alergii sau ale astmului şi reglează circulaţia sanguină şi tensiunea arterială.

 

Panourile prezintă posibilitatea de a se monta pe perete, dar cel mai recomandat este ca ele să fie instalate pe tavan, aproape de centrul camerei. Amplasarea se face la mai mult de un metru de fereastră, cu baza mică poziţionată în direcţia acesteia. Montarea pe perete este recomandată în cazul încăperilor care au o înălţime mai mare de patru metri, la un unghi de 45 de grade faţa de tavan. Panourile se pot monta în orice fel de încăpere sau clădire, uşor şi rapid, la reţeaua de 220V. Termostatul este inclus, se montează pe perete şi se reglează la temperatura dorită. Panoul va încălzi la fel ca soarele prin intermediul radiaţiei infraroşii, temperatura se va distribui uniform, iar costurile vor fi reduse cu până la 50%! Există un model special de panouri pentru spaţiile mai înalte de 4 metri, pentru încălzirea sălilor de sport, bisericilor, halelor, restaurantelor etc.

 

Panourile radiante SunJoy sunt ecologice şi nu emană reziduuri poluante. Alte avantaje cunoscute sunt: nu au nevoie de service, revizii, piese de schimb, consumabile, nu fac zgomot, nu folosesc oxigen şi nu emană dioxid sau monoxid de carbon. Costurile de întreţinere sunt zero şi nu prezintă risc de explozie, incendiu sau electrocutare. Produsul prezintă o garanţie de zece ani de la data cumpărării, dar au, de regulă, o durată de viaţă de până la 25 de ani. Sunjoy vă pune la dispoziţie panouri de diferite puteri şi dimensiuni. Astfel, panourile pot avea o putere de 435, 578, 735, 866, 950 sau 2500 W. Dimensiunile diferă şi ele, şi pot avea valorile de 600x600x20 mm, 600x900x20, 600x1200x20, 600x1500x20 şi 300 x1200x50. Suprafaţa pe care o pot acoperi variază în funcţie de dimensiuni şi de putere, de la 2 până la 24 de metri pătraţi.